AjankohtaistaUutisvideo - Kananmunalla ei diabetesvaikutuksia / Ilmansaasteet ja aivoinfarktit / Vuorotyöstä dementiaa?

7.11.2018

- Paljon punaista lihaa syövät saattavat sairastua tyypin 2 diabeteksen muita todennäköisemmin, mutta kananmunia voi todennäköisesti syödä huoletta.

- Altistuminen ilmansaasteille on yhdistetty aivoinfarkteihin monissa tutkimuksissa. Nyt tämä on vahvistettu myös suuressa kiinalaistutkimuksessa.

- Vuorotyötä ja yövuoroja tekevät saattavat tutkimusten perusteella olla tavallista alttiimpia diabetekselle ja sydänoireille. Tuoreen ruotsalaistutkimuksen perusteella myös dementia saattaa olla heillä hieman yleisempää kuin päivätöitä tekevillä.

Duodecimin Terveysuutiset käsittelevät ajankohtaisia terveyden ja lääketieteen aiheita. Uusi ohjelma joka keskiviikko. Kaikki uutisvideot YouTubessa.