AjankohtaistaUutisvideo – Työmatkaliikunta voi ehkäistä sydänsairauksia / Hedelmät auttavat välttymään keuhkoahtaumataudilta / D-vitamiini ei ehkä vahvistakaan luita

24.10.2018

- Päivittäinen matka töihin kannattaisi kulkea pyörällä, jalan tai julkisilla. Niin tekevät säästyvät sydänsairauksilta ja niiden aiheuttamilta kuolemilta todennäköisemmin kuin autolla kaikki matkansa kulkevat.

- Säännöllisesti hedelmiä nauttivat saattavat säästyä keuhkoahtaumataudilta muita todennäköisemmin. Tupakan aiheuttamaa sairastumisriskiä hedelmät eivät silti lievitä.

- D-vitamiinilisien on toivottu ehkäisevän luunmurtumia ja lisäävän luiden kestävyyttä, mutta tiedon kertyessä toiveet ovat osoittautumassa turhiksi. D-vitamiini ei todennäköisesti vähennä myöskään kaatumisia, vaikka niinkin on ajateltu

Duodecimin Terveysuutiset käsittelevät ajankohtaisia terveyden ja lääketieteen aiheita. Uusi ohjelma joka keskiviikko. Kaikki uutisvideot YouTubessa.