AjankohtaistaUutisetEväitä kesänviettoon

Eväitä kesänviettoon

15.5.2019
Koulun terveyskirjasto

Terveystiedon opettajat vinkkaavat, miten Koulun terveyskirjaston aineistoja voi käyttää hyväksi kouluvuoden viimeisten viikkojen ohjelmassa.

"Kesällä sattuu ja tapahtuu. Menossa on usein mukana myös päihteitä", Niina Wiemers toteaa. "Ysiluokkalaisten kanssa voisi katsoa Ohutta yläpilvee -videon ja käydä sen pohjalta keskustelua päihteistä", Päivi Kärki ehdottaa. "Tiimityötaidoista on hyötyä, erityisesti ensimmäisiin kesätöihin mennessä näitä voisi harjoitella sivustolta löytyvän Ben Furmanin aineiston avulla."

"Kesällä myös ensiaputaidot voivat tulla tarpeeseen. Sivuston ensiapuvideot ovat olleet nuorten mieleen, niitä voisi katsella tunneilla tai järjestää vaikkapa toiminnalliset ensiaputaitojen harjoittelupisteet koko koululle", Kaisa Vierola ehdottaa.

"Sosiaalisen median fiksu käyttö on hyvä pitää mielessä myös kesällä. Aiheen tiimoilta löytyy hyvä Some sweet some -video ja poliisin puheenvuoroja mm. feikkiprofiileista ja varotoimenpiteistä, mitä ennen nettitreffien sopimista tulisi muistaa", Anna Haapalainen vinkkaa.

"Viimeisen viikkojen ohjelmassa Koulun terveyskirjasto on loistava sivusto, koska sen avulla nuoria voi eriyttää omaehtoiseen tekemiseen. Kukapa ei tarvitsisi vaikkapa luonteenvahvuuksien myötä positiivista boostia kevään loppurutistukseen? Myös vanhemmille voisi kertoa, että sivustolta löytyy aineistoa nuorten kanssa eteen tuleviin tilanteisiin, kesälläkin", Essi Lautala muistuttaa.

Näiden opettajien vinkkien myötä iloista ja rentouttavaa kesää toivottaa Koulun terveyskirjaston väki!

Kuvassa terveystiedon opettajat Anna Haapalainen Mikkelistä, Essi Lautala Espoosta, Niina Wiemers Helsingistä, Kaisa Vierola Laukaasta ja Päivi Kärki Oulusta.