AjankohtaistaUutisetKesä, teinit, festarit ja ilo

Kesä, teinit, festarit ja ilo

27.5.2018
Koulun terveyskirjasto

Kesä tulee, aurinko paistaa, lukukausi loppuu, on kesästä nauttimisen aika. Vihertyvät maisemat ja lämpimät rantakalliot täyttyvät nuorista, läppä lentää, katseet kohtaavat, nauru raikaa, rantakassit heiluvat olalla, mielihyvähormonit hyrräävät.

Ei (auringon)valoa ilman varjoa. Tämä pätee toki auringonottoonkin mutta isommassa kuvassa kesän ilon ylläpitämiseen liittyviä taitoja ovat omien rajojen ylläpitämisen taito, kavereista huolehtimisen taito, kohtuullisuuden taito, turvataidot, ensiaputaidot, kuulon, näön, ihon ja terveydestä huolehtimisen taito. Varjohetkiin varautuminen kuuluu elämäntaitoihin ja nuori ei kaipaa näillä aiheilla pelottelua.

Koulun terveyskirjastosta löydät vinkkejä näihin taitoihin mm. seuraavista lyhytvideoista

Mitä muuten toivoisit teinin rantakassista löytyvän? Kännykän, bikinien, uimahousujen, pyyhkeen, vaihtovaatteiden, vesipullon, evässyötävän lisäksi kesän iloa voivat lisätä mm. ihoa suojaava aurinkorasva, aurinkohattu tai lippis, korvatulpat (ainakin musiikkifestareilla) ja vanhemmilla teineillä tietenkin kondomipaketti.

Jokaiselle nuorelle ja Koulun terveyskirjaston lukijalle toivon kuitenkin kesälomalle ennen kaikkea ilon, rakkauden ja huolettomuuden hetkiä. Elämän suolaa tai makeutta, tai vähän molempia.

Katja Aktan-Collan, Koulun terveyskirjaston päätoimittaja