AjankohtaistaUutisetTiimityötaitoja kesätöihin

Tiimityötaitoja kesätöihin

14.5.2018
Koulun terveyskirjasto

Kyky tehdä ryhmätyötä ja tulla juttuun erilaisten työkavereiden kanssa on taito, jota voi harjoitella. Tiimityötaitojen harjoitusohjelma sopii hyvin vaikkapa viimeiselle kouluviikolle ennen kesälomaa.

Harjoitusohjelma koostuu kuudesta noin 15 minuuttia aikaa vievästä ryhmätyönä toteutettavasta harjoituksesta, joiden ohjaamisesta voi vastata kuka tahansa aiheesta kiinnostunut opettaja. Onnistumisen ja jatkuvuuden takaamiseksi suositellaan, että kaikki kurssin harjoitukset tehdään luokan kanssa tiiviisti ja mikäli mahdollista saman opettajan johdolla.

Harjoitusohjelman osat ovat:

1. Positiivinen palaute - Miten myönteinen palaute vaikuttaa työyhteisön jäseniin ja ilmapiiriin, ja miten sen määrää voidaan lisätä?
  2. Onnistumisen ilo - Miten onnistumisen ilon kokeminen vaikuttaa työyhteisön jäseniin ja miten onnistumisen ilon kokemista voidaan työyhteisössä edistää?
  3. Ongelmien ratkaiseminen - Mikä on hyvä tapa keskustella ongelmista työyhteisössä?
  4. Toisen toimintatapaan puuttuminen - Mikä on hyvä tapa antaa toiselle työyhteisön jäsenelle palautetta hänen tavastaan toimia?
  5. Kritiikkiin vastaaminen - Mikä on hyvä tapa reagoida toisten työyhteisön jäsenten esittämään kritiikkiin?
  6. Loukkausten sopiminen - Mikä on hyvä tapa selvittää tilanteet, joissa joku työyhteisön jäsen on loukkaantunut siitä, mitä joku toinen työyhteisön jäsen on sanonut tai tehnyt?

Katso Ben Furmanin johdanto kurssiin

Siirry harjoitusohjelmaan tästä